ملوخية بالجمبري
المكونات/كيلو ملوخية+ كيلو جمبري وسط+راس ثوم+٣كلعقة كوزبره+ملعقه فلفل اسود+كمون ملعقه+بصله صغيره+ملح .... الطريقة/ننظف الجمبري ونقشرالثوم ونأخذ نصف كمية الثوم ونضع عليه الكمون ونقطع البصله ونضعها وقليل من الملح ونضع الجمبري مع الثوم والبصل والكمون والملح ونقلبهم ونتركهم قليلا ؛نقطف الملوخية ونغسلها جيدا؛ نضع الجمبري في ماء ساخن يغلي قليلا حتي نقوم بتخريط الملوخية (لاتقومي بتنعيم الملوخية اكثر من اللازم لعمل عرق)-،لما ينضج الجمبري
نضع الملوخية في شوربة الجمبري مع الجمبري وخلي بالك انك تقللي الشوربة حتي لا تخف الملوخية ؛وبعد ضبط الملوخية وطي لحد ما تعملي الطشه ؛اطحني الكوزبره مع باقي الثوم والفلفل الأسود وقلبيها علي النار حتي تحمروضعيها علي الملوخيه بالجمبري
ومع شوية ارز وكل احلي أكله .....
نضع الملوخية في شوربة الجمبري مع الجمبري وخلي بالك انك تقللي الشوربة حتي لا تخف الملوخية ؛وبعد ضبط الملوخية وطي لحد ما تعملي الطشه ؛اطحني الكوزبره مع باقي الثوم والفلفل الأسود وقلبيها علي النار حتي تحمروضعيها علي الملوخيه بالجمبري
ومع شوية ارز وكل احلي أكله .....
تعليقات
إرسال تعليق