بطاطس بوريه باللحمه المفرومه
المكونات/كيلو بطاطس+ نصف كيلو لحم مفروم+ملعقة فلفل اسود +٢بصله+ ٤فص ثوم+حزمة بقدونس+ ٢قرن فلفل اخضر حامي+ ملح.+٣ ملعقة سمن .....
طريقة التحضير/ تقشر البطاطس وتغسل وتوضع في ماء علي النار مع قليل من الملح ؛ نعصج اللحم المفروم بان نقطع البصل ونضعه في نصف السمن الموجود حتي يذبل فقط ونضيف له اللحم والفلفل الاسود وملح ونقلبهم سويا ونتركها علي نار هادئه حتي يعصج اللحم ويصبح ناضجا؛ وعندما تسلق البطاطس نقوم بهرسها حتي تصبح ناعمه تماما ونطحن الثوم مع الفلفل الأخضر ونضعهما فوق البطاطس ونقلبهم جيدا؛ نضع بقية السمن علي النار ونضع فيها البطاطس مدة ربع ساعه ؛ ثم نضيف لها اللحم المفروم ونقلبهم سويا جيدا ؛ ونضيف البقدونس في الآخر للتجميل .. والف هنا..
تعليقات
إرسال تعليق