طريقة عمل الجلاش في المنزل

المكونات /٤اكواب دقيق + كوب ونص ماء فاتر+ ٥ملاعق زبده سائله + كيس فانيليا+ نشا ذره ملعقه كبيره+ ٣ بيضه ...
الطريقة/ناخذ بياض البيض فقط وتخلطه مع الدقيق والفانيليا والسمن ونقلب جيدا من تحت لفوق بهدوء ؛ بعد اختلاط المكونات نبدأ اضافة الماء بشكل تدريجي مع العجن باليد المستمر لمدة ربع ساعه حتي تصبح العجينة متماسكه ولينه ؛ نغطي العجين بكيس بلاستيك ونتركها حوالي ساعه او اكثر؛ وبعد ذلك ‏نقسم العجينة‏ الي عشرة اجزاء ونصنع من الأجزاء كور صغيره متساويه ونتركها في صينيه مرشوشه بالدقيق مدة ساعه اخري ونغطيها باي قماشه نظيفه؛وبعد ذلك علي سطح املس نضع رشة نشا ونبدا في فرد الكورات بالنشابه لتصبح رقيقه وشفافة وبعد فردها نتركها مره اخري مدة نصف ساعه ولو لم تستخدميها في الحاله يمكن ان ترص فوق بعضها وتوضع في الديب فريزر للاستخدام؛ ده لو تحبي تعملي الجلاش في البيت ؛ لكن غالبا الكل يحضره جاهز من السوبر ماركت ....

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

طريقة عمل الفراخ كنتاكي

الكرواسون بالجبنه

طريقة عمل مبكبكه باللحم المفروم والسجق...