المكونات /فرخه + نصف كيلو دقيق+ ٣ملاعق كبيره نشا+ كيس بودر+ ٣ملاعق صغيره شطه+ ٥فص ثوم+ملح+٣ملعقة بهارات لحوم+ زيت للقلي ..... الطريقه/نقطع الفرخه الي عشر قطع بعد غسلها جيدا؛ ثم نضع ٢كوب ماء ونضع عليهم ملح وشطه والبهارات والثوم بعد طحنه ونضع بهم قطع الفراخ ونتركها فترة ساعه لتتشرب قليلا ؛ نجهز الدقيق والنشا والبودر ونقلبهم سويا وبعد ذلك نضع الفراخ فيه من تحت لفوق عشر مرات متكرره ؛ وبعد ان ننتهي ننزلها بالماء ثواني مره اخي ونخرجها الي الدقيق مره اخري ؛ثم يتم التحمير علي درجة حراره متوسطه...
المكونات /٢كوب دقيق+نصف كوب جبنه رومي مبشوره+نصف كوب سمن+٢بيضه+٣ملاعق كبيره جبنه بيضاء+ ٣ ملاعق كبيره ماء مثلج+ملعقه صغيره ملح الطريقة/ينخل الدقيق والملح ونصنع حفره في الوسط نضع بها السمن السايح والماء المثلج و١بيضه مخفوقه ونقلبهم جيدا ونعجنهم جميعا ونتركها نصف ساعه في الثلاجة قبل الاستعمال ؛تشكل كور صغيره ونخلط الجبنه البيضاء والرومي المبشور ونبدا في حشو الكورات من الداخل وتفردها أصابع براحة اليد ثم ناخذ صفار البيضه وندهن به وجه أصابع الكرواسون ثم ندهنها بالماء ونضعها في الفرن علي نار متوسطه مدة نصف ساعه ولكن مع المتابعه بعد ربع ساعه .. مع ملاحظة انه يجب تسخين الفرن دائما قبل وضع اي شئ فيه...
المكونات / نصف كيلو مكرونه قلم ( ممكن استبدلها بنوع اخر لو حبيتي)+ ربع كيلو مفروم+ ربع كيلو سجق+ بصلتين + ٢ملعقة فلفل اسود+ ٣فص ثوم+ملعقه صغيره كمون+ نصف كيلو طماطم+ملعقه صغيره شطه+رشة قرفه+ملح+٢ملعقة سمن كبيره+بطاطسيه كبيره ... الطريقة /نقطع البصل والثوم قطع صغيره ونقلبهم في السمن حتي يذبلوا ؛ونقشر البطاطسايه ونقطعها مكعبات صغيره ونقطع السجق قطع او حلقات ونضعه هو واللحم المفرومه والبطاطس ونقلبهم مع البصل والثوم ونضع ملح وفلفل اسود ملعقه ونتركهم قليلا علي نار هاديه مع التقليب كل شويه ؛ نصفي الطماطم وتضيفها مع حوالي ٦ كوب ماء و نضع الفلفل الاسود المتبقي والكمون والقرفة والشطه ونملح حسب الرغبه لو تطلب الامر ونتركها حتي تغلي ؛ ولما يغلي نضيف المكرونه وأما تتشرب نخفض النار عليها ونتركها علي نار هاديه حتي تسوي وتقدم بالهنا والشفا......
تعليقات
إرسال تعليق