طريقة عمل الكنافه بالمكسرات
المكونات /نصف كيلو كنافه+نصف كوب سمن سايح +نصف كوب زبيب+ نصف كوب جوز هند+نصف كوب بندق + ٢كوب سكر +كيس فانيليا+ليمونه..
الطريقة/اترك الكنافه في الفريزر حتي تتجمد وبعد كده اخرجها وتكسرها باليد حتي تتفرفت وتصبح شبه الرمله اصب عليها السمنه السايح وونقلبها مع الكنافه حتي تتشرب ثم ندهن صينيه بالسمن ونضع نصف كمية الكنافه وتكبسيها باليد ثم نضيف الزبيب والبندق وجوز الهند ونضع النص المتبقي من الكنافه ونكبسها فوقها ثم نضعها في الفرن في المنتصف علي حراره متوسطه حوالي ١٨٠مدة نصف ساعه مع المتابعه المستمره حتي يحمر الوجه وأثناء ذلك نصنع العسل من ٢ كوب سكر مع الليمونة والفانيليا وعلي ٢كوب ماء حتي لا تنعقد تماما وعلي النار مدة ربع ساعه...
الطريقة/اترك الكنافه في الفريزر حتي تتجمد وبعد كده اخرجها وتكسرها باليد حتي تتفرفت وتصبح شبه الرمله اصب عليها السمنه السايح وونقلبها مع الكنافه حتي تتشرب ثم ندهن صينيه بالسمن ونضع نصف كمية الكنافه وتكبسيها باليد ثم نضيف الزبيب والبندق وجوز الهند ونضع النص المتبقي من الكنافه ونكبسها فوقها ثم نضعها في الفرن في المنتصف علي حراره متوسطه حوالي ١٨٠مدة نصف ساعه مع المتابعه المستمره حتي يحمر الوجه وأثناء ذلك نصنع العسل من ٢ كوب سكر مع الليمونة والفانيليا وعلي ٢كوب ماء حتي لا تنعقد تماما وعلي النار مدة ربع ساعه...
تعليقات
إرسال تعليق