طريقة عمل مبكبكه باللحم المفروم والسجق...
المكونات / نصف كيلو مكرونه قلم ( ممكن استبدلها بنوع اخر لو حبيتي)+ ربع كيلو مفروم+ ربع كيلو سجق+ بصلتين + ٢ملعقة فلفل اسود+ ٣فص ثوم+ملعقه صغيره كمون+ نصف كيلو طماطم+ملعقه صغيره شطه+رشة قرفه+ملح+٢ملعقة سمن كبيره+بطاطسيه كبيره ...
الطريقة /نقطع البصل والثوم قطع صغيره ونقلبهم في السمن حتي يذبلوا ؛ونقشر البطاطسايه ونقطعها مكعبات صغيره ونقطع السجق قطع او حلقات ونضعه هو واللحم المفرومه والبطاطس ونقلبهم مع البصل والثوم ونضع ملح وفلفل اسود ملعقه ونتركهم قليلا علي نار هاديه مع التقليب كل شويه ؛ نصفي الطماطم وتضيفها مع حوالي ٦ كوب ماء و نضع الفلفل الاسود المتبقي والكمون والقرفة والشطه ونملح حسب الرغبه لو تطلب الامر ونتركها حتي تغلي ؛ ولما يغلي نضيف المكرونه وأما تتشرب نخفض النار عليها ونتركها علي نار هاديه حتي تسوي وتقدم بالهنا والشفا......
الطريقة /نقطع البصل والثوم قطع صغيره ونقلبهم في السمن حتي يذبلوا ؛ونقشر البطاطسايه ونقطعها مكعبات صغيره ونقطع السجق قطع او حلقات ونضعه هو واللحم المفرومه والبطاطس ونقلبهم مع البصل والثوم ونضع ملح وفلفل اسود ملعقه ونتركهم قليلا علي نار هاديه مع التقليب كل شويه ؛ نصفي الطماطم وتضيفها مع حوالي ٦ كوب ماء و نضع الفلفل الاسود المتبقي والكمون والقرفة والشطه ونملح حسب الرغبه لو تطلب الامر ونتركها حتي تغلي ؛ ولما يغلي نضيف المكرونه وأما تتشرب نخفض النار عليها ونتركها علي نار هاديه حتي تسوي وتقدم بالهنا والشفا......
تعليقات
إرسال تعليق