باميه باللحمه الضاني..
المكونات/كيلو باميه+كيلو لحم ضاني+٢ بصله كبيره+ ٤او٥فصوص ثوم+٢قرن فلفل حامي+كيلو طماطم+ملح+ ٢ملعقة سمن...
الطريقة/نقطع اللحم الضاني ونضعه في ملعقة سمن مع بصله ونقلب قليلا علي النارلمده خمس دقائق ونتركه ونضع ماء نغليه وبعد الغلي نضيفه الي اللحمه ونتركه علي النار حتي نجهز الباميه؛نقوم بتقميع الباميه وتنظيفها جيدا؛ثم نصفي الطماطم ؛ونقطع البصل والثوم(٤فصوص فقط ونترك الخامس)والفلفل الحامي؛نضع ملعقة سمن علي النار ونضع البصل حتي يصبح ذهبيا ثم نضيف اليه الثوم ونقلبهم قليلا حتي تتحمر ثم نضيف اليهم الطماطم والفلفل الأخضر الحامي وفص الثوم المتبقي بعد هرسه او تقطيعه؛وبعد ان يغلظ القوام نضع الباميه وبعد الغلي قليلا؛نخرج اللحمه الضاني من شوربتها ونضعها في الباميه تغلي معها وبعد ان تستوي اللحمه نضع ملح علي الباميه ونتركها قليلا؛يمكن تزويد الباميه لما ينقص مائها بسورية اللحم الضاني كلما تطلب الامر ذلك؛وعمل باقي الشوربه لسان عصفور..وبألف هنا...
الطريقة/نقطع اللحم الضاني ونضعه في ملعقة سمن مع بصله ونقلب قليلا علي النارلمده خمس دقائق ونتركه ونضع ماء نغليه وبعد الغلي نضيفه الي اللحمه ونتركه علي النار حتي نجهز الباميه؛نقوم بتقميع الباميه وتنظيفها جيدا؛ثم نصفي الطماطم ؛ونقطع البصل والثوم(٤فصوص فقط ونترك الخامس)والفلفل الحامي؛نضع ملعقة سمن علي النار ونضع البصل حتي يصبح ذهبيا ثم نضيف اليه الثوم ونقلبهم قليلا حتي تتحمر ثم نضيف اليهم الطماطم والفلفل الأخضر الحامي وفص الثوم المتبقي بعد هرسه او تقطيعه؛وبعد ان يغلظ القوام نضع الباميه وبعد الغلي قليلا؛نخرج اللحمه الضاني من شوربتها ونضعها في الباميه تغلي معها وبعد ان تستوي اللحمه نضع ملح علي الباميه ونتركها قليلا؛يمكن تزويد الباميه لما ينقص مائها بسورية اللحم الضاني كلما تطلب الامر ذلك؛وعمل باقي الشوربه لسان عصفور..وبألف هنا...
تعليقات
إرسال تعليق