(رائعه) محشي باللحم المفرومه
المقادير/كيلو باذنجان + نصف فلفل رومي+ نصف لحم مفروم+ نصف أرز+ كيلوطماطم+ ٣بصلات+٤فص ثوم+ ٢ملعقه فلفل اسود+ حزمة شبت وحزمة بقدونس+ملح +٢ملعقة سمن+قالب مرقه ....
الطريقة/نأور الباذنجان والفلفل،نقطع البصل والثوم ونأخذ نصف الكميه ونضعها علي النار في ملعقة سمن حتي تزبل ونضع اللحم للتعصيج مع البصل والثوم وملعقة فلفل اسود وملح ونتركه مدة خمس دقائق علي نار هادئه؛ ثم نصفي الطماطم؛ نضع بقية البصل والثوم في ملعقة السمن علي النار ثم نضع الطماطم فوقهم وفلفل اسود وملح وبعد ان يصبح الطماطم ثقيله نضع الأرز واللحمه المفرومه والشبت والبقدونس بعد ما خرطناهم ؛ونقلب مدة خمس دقائق؛نغسل الباذنجان والفلفل من الداخل ونبدأ الحشو؛ وكما قلنا ان الماء اللي هيشرب الأرز يكون بالحد المعقول في حدود ٢كوب ماء مغلي مضاف له ملح وقالب مرقة دجاج ونضعه علي النار ولما يشرب الماء تخفيض النار عليه؛مع المتابعة المستمرة ....
الطريقة/نأور الباذنجان والفلفل،نقطع البصل والثوم ونأخذ نصف الكميه ونضعها علي النار في ملعقة سمن حتي تزبل ونضع اللحم للتعصيج مع البصل والثوم وملعقة فلفل اسود وملح ونتركه مدة خمس دقائق علي نار هادئه؛ ثم نصفي الطماطم؛ نضع بقية البصل والثوم في ملعقة السمن علي النار ثم نضع الطماطم فوقهم وفلفل اسود وملح وبعد ان يصبح الطماطم ثقيله نضع الأرز واللحمه المفرومه والشبت والبقدونس بعد ما خرطناهم ؛ونقلب مدة خمس دقائق؛نغسل الباذنجان والفلفل من الداخل ونبدأ الحشو؛ وكما قلنا ان الماء اللي هيشرب الأرز يكون بالحد المعقول في حدود ٢كوب ماء مغلي مضاف له ملح وقالب مرقة دجاج ونضعه علي النار ولما يشرب الماء تخفيض النار عليه؛مع المتابعة المستمرة ....
تعليقات
إرسال تعليق