المسقعه بالبيض

المقادير /كيلو باذنجان المسقعه +بصله كبيره+ ٣فص ثوم+ ربع فلفل اخضر رومي وحامي+كيلو طماطم+٤بيضات+ ملح+ مرقة دجاج+ زيت لقلي الباذنجان ....
طريقة التحضير/تقشر الباذنجان ونقطعه شرائح  وننقعه في ملح مدة ربع ساعه ليخرج ما به من ماء ؛ نصفي الطماطم ونقطع الفلفل وننظفه من البذور؛ ونقشر الثوم والبصل ونقطعهم قطع صغيره ؛ ونحمرهم في قليل من الزيت ونضيف لهم الطماطم ونضع ملح بسيط جدا لاننا وضعنا الباذنجان في ملح ؛ ونبدأ في تحمير الباذنجان ولا نتركه كثيرا بالزيت بمجرد ان يصبح ذهبيا نخرجه في طاسه لينزل زيته (يمكن شوي الباذنجان تجنبا للزيت لان الباذنجان يسحب للزيت بقوه) ثم نضع الباذنجان والفلفل علي الطماطم وهي علي النار مدة ربع ساعه ؛ ثم نجهز صينيه ونضع بها المسقعه ؛ ونسخن الفرن وقبل وضعها في الفرن نكسر البيض عيون علي وجه الصينيه في كل جهه بيضه ونضعها مدة نصف ساعه بعد تهدئة نار الفرن مع المتابعه المستمرة كل عشر دقائق...

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

طريقة عمل الفراخ كنتاكي

الكرواسون بالجبنه

طريقة عمل مبكبكه باللحم المفروم والسجق...