طريقة عمل الممبار
المكونات/ كيلو ممبار+ كيلو ارز+ كيلو بصل + كيلو طماطم+حزمة شبت+حزمة بقدونس+حزمة كوزبره خضراء+راس ثوم+٣قرن فلفل رومي+ ٢قرن فلفل حامي+٢ملعقة ص فلفل اسود+ملح +٢ملعقه ص كمون+ قالب مرقة دجاج +ملعقه ص نعناع +كوب دقيق+خل+ زيت للقلي+ملعقة سمن....
الطريقة/ نغسل المميار جيدا ثم نفركه بالدقيق والملح جيدا ؛ثم نضع خل في ماء وننقعه بالخل مدة ساعتين حتي يصبح ابيض اللون ؛ نصفي الطماطم ونقطع البصل والثوم والفلفل قطع صغيره جدا؛نغسل الأرز وننقعه قليلا؛ثم نضع قطعة السمن علي النار ونضع نصف البصل والثوم والفلفل ونقلبهم علي النار حتي تحمر قليلا ثم نضيف الطماطم والملح والفلفل الاسود والكمون ونص قالب المرقه والنعناع ونقلب جيدا حتي تغلظ قوامها نضيف الأرز ونقلب حتي يحمرونضع الشبت والبقدونس والكوزبره الخضراء فوقهم ونقلبهم قليلا؛ ثم نبدأ في تقطيع الممبار قطع متساويه في الطول ونبدا في حشوها بالأرز مع عدم ملأها بشكل مبالغ حتي لا تعجن وتصبح مدكوكه ؛ ثم نضع حله كبيره بها ماء مملح وبه ملعقة فلفل اسود وملعقة كمون ونص قالب مرقة دجاج وبقية البصل والثوم والفلفل ثم نضع أصابع الممبار بها حتي تسوي مدة ربع ساعه او ثلث ساعه نضغط علي الممبار للتأكد من ان الأرز استوي؛ وبعد السوي نسخن الزيت ونحمر الممبار ويقدم مع السلطه او المخلل او كفته...
الطريقة/ نغسل المميار جيدا ثم نفركه بالدقيق والملح جيدا ؛ثم نضع خل في ماء وننقعه بالخل مدة ساعتين حتي يصبح ابيض اللون ؛ نصفي الطماطم ونقطع البصل والثوم والفلفل قطع صغيره جدا؛نغسل الأرز وننقعه قليلا؛ثم نضع قطعة السمن علي النار ونضع نصف البصل والثوم والفلفل ونقلبهم علي النار حتي تحمر قليلا ثم نضيف الطماطم والملح والفلفل الاسود والكمون ونص قالب المرقه والنعناع ونقلب جيدا حتي تغلظ قوامها نضيف الأرز ونقلب حتي يحمرونضع الشبت والبقدونس والكوزبره الخضراء فوقهم ونقلبهم قليلا؛ ثم نبدأ في تقطيع الممبار قطع متساويه في الطول ونبدا في حشوها بالأرز مع عدم ملأها بشكل مبالغ حتي لا تعجن وتصبح مدكوكه ؛ ثم نضع حله كبيره بها ماء مملح وبه ملعقة فلفل اسود وملعقة كمون ونص قالب مرقة دجاج وبقية البصل والثوم والفلفل ثم نضع أصابع الممبار بها حتي تسوي مدة ربع ساعه او ثلث ساعه نضغط علي الممبار للتأكد من ان الأرز استوي؛ وبعد السوي نسخن الزيت ونحمر الممبار ويقدم مع السلطه او المخلل او كفته...
تعليقات
إرسال تعليق