السمك السنجاري

المقادير/كيلو سمك بوري او ماكريل حسب الرغبه+ راس ثوم +بصله كبيره+ فلفله خضراء حاميه+٤ملاعق كمون+لمونه+ ملعقة خل+ ملح+ حبة طماطم+نصف كوب رده ناعمه+نصف ملعقة صغيره شطه+ملعقة زيت ....
طريقة التحضير/نفتح السمك وننظف داخله جيداثم نفتحه بالطول من المنتصف ؛ نبدأ في عمل الخلطه السحريه؛نقطع البصله ورأس الثوم بعد تقشيرها وحبة الطماطم والفلفل ونقوم بهرسهم جيدا ونضيف لهم ملح وشطه وخل وليمونه وملعقة ماء حتي تصبح خليط نقلب فيه السمك وندهنه من الداخل والخارج جيداونتركه قليلا مدة ربع ساعه؛ثم نجهز صاج  وندهن سطحه بملعقة الزيت ثم نرش الرده علي السمك من الوجهين  ونرصها في الصاج؛ ونسخن الفرن ونضعها حوالي نصف ساعه علي نار متوسطه؛ومع المتابعه المستمرة ....

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

طريقة عمل الفراخ كنتاكي

الكرواسون بالجبنه

طريقة عمل مبكبكه باللحم المفروم والسجق...