كبده اسكندراني


المكونات/كيلو كبده +٢بصله كبيره+ راس ثوم+ نصف كيلو فلفل حامي+٢ملعقة خل+نصف كوب زيت+٢ملعقة سمن كبيره+ ٣قطعة طماطم+ ملح+ملعقة شطه....
طريقة التحضير/ نقطع الكبده قطع صغيره جداونغسلها جيدا؛ نقطع البصل والثوم والفلفل الحامي والطماطم قطع صغيره  ونضع الملح والخل والشطه ونقلبهم سويا؛ ناخذ جزء من الخليط (الربع مثلا)ونضعها علي الكبده ونقلب الكل جيدا ونتركهم حوالي ساعه ؛ نضع الزيت والسمنة ونضع الخليط الباقي فيه ونقلبه قليلا مدة خمس دقائق ثم نضيف اليه الكبده ونقلب حتي تنضج الكبده وتستوي ؛هذه الاكله لهواة الأكلات الناريه (الحراقه)...

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

طريقة عمل الفراخ كنتاكي

الكرواسون بالجبنه

طريقة عمل مبكبكه باللحم المفروم والسجق...