ارز بالخلطة واللحم المفروم
المكونات /كيلو ارز+ نص لحمه مفروم+ كيلو طماطم+ قرن فلفل حامي+٣بصلات+ ٤فص ثوم+ فلفل اسود+ ملعقة كمون+ نص ملعقه صغيره نعناع+ملح+ مرقة دجاج+٢ملعقة سمن....
الطريقة/نقطع البصل والثوم والفلفل الحامية قطع صغيره جدا؛ واخد نص البصل والثوم ونضعهم في ملعقة سمن علي نار هاديه ونقلب حتي تذبل ونضيف لها اللحمه مع ملح وفلفل اسود والفلفل الحامي ونتركهم علي نار هاديه مدة عشر دقايق وأثناء ذلك نصفي الطماطم ثم نضع بقية البصل والثوم في ملعقة سمن للتحمير وبعد التحمير نضيف الصلصه لها وملح وكمون والنعناع ومرقة الدجاج بعد فركها جيدا باليد: بعد ان يغلط قوام الطماطم ونشعر انها مناسبه للأرز وكميته وليست قليله او كثيره نغسل الأرز ونضيفه ؛؛وبعد ما يشرب الأرز مائه نضع اللحمه المفرومه فوق الأرز ونقلبهم معا ونتركهم حتي يسوي الأرز ...ويقدم...
تعليقات
إرسال تعليق