كنافه بالمهلبيه وجوز الهند

المكونات/كيلو كنافه+ كيلو لبن+ ٤ملاعق نشا+٤اكياس فانيليا+كوب جوز الهند+كوب زبيب+٣كوب سكر+ ليمونه+ مكسرات او البديل سوداني كوب+٢ملعقة سمن كبيره...
طريقة التحضير/نضع اللبن علي الناروبعد الغلي نحضر كوب ماء باردونقلب فيه النشا جيداونضيفه الي اللبن ونضع معه كوب سكر وجزء من جوز الهند و٢كيس فانيلياوبعد ان يغلظ القوام نصبه في صينيه حتي يبرد ويتماسك ؛نحضر الكنافه ونفككها لو كانت متداخله في بعضهاثم نضع عليها جوز الهند والزبيب والمكسرات ونقلبهم سويا ؛ ثم نحضر صنيه وندهن سطحها بملعقة سمن ونضع نصف الكنافه ونقلب الملبيه التي تماسكت فوقها بحرص؛ثم نضع باقي الكنافه فوقها ونجمع ما سقط  من الحشو ونضعه فوقها وتساويها جيدا براحة اليد ؛نسخن الفرن ونضع الصينيه مدة عشر دقايق او اقل قليل ؛ ثم نخرج الصينيه نقلبها علي طبق بحجم الصينيه ويكون مسطح بلا جوانب  ونعيد دهن الصينيه بملعقة سمن ونضع الكنافه برفق بان نجعلها تنزلق داخل الصينيه ونعيدها للفرن مدة خمس دقايق اخري-اما عسل اللي نتشربها بيه واللي هتكون عملناه وهو ٢كوب سكر علي كوب ماء وعليه ليمونه و٢كيس فانيليا..ونصيحه اي حلويات محتاجه حد حريف وسريع البديهه
ثم بعد اخراج الصينيه مباشرة نقوم بسقايتها بالعسل بعد ان يغلظ قوامه...

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

طريقة عمل الفراخ كنتاكي

الكرواسون بالجبنه

طريقة عمل مبكبكه باللحم المفروم والسجق...