كفتة الجمبري
المكونات / كيلو جمبري + ملعقة كبيرة كمون + كوب أرز مطحون +5 فصوص ثوم + بصله +ملعقة صغيره فلفل اسود + نص ملعقة شطه+ نص حزمة بقدونس + فلفله خضراء حاميه+زيت للقلي ..
الطريقة / يقشر الجمبري ثم يغسل جيدا؛ مفروم الجمبري مع البقدونس والثوم والبصله والفلفل الخضراء في الفرامه او بالسكين لو لم توجد فرامه او بمخرطة الملوخيه فرما جيدا؛ ثم نضع ملح والكمون والشطه والفلفل الاسود والأرز المطحون ونقلبهم جميعا معا جيدا ونسخن الزيت جيدا وندهن راحة اليد بقليل من الزيت ونصنع أصابع الكفته ونبدا في تحميرها ... تؤكل مع السلطه او المخلل او الأرز والدمعه ...
تعليقات
إرسال تعليق