محشي ورق العنب

المكونات / نصف كيلو ورق عنب+كيلو الا ربع ارز+ كيلو طماطم+جزمة شبت+ حزمة بقدونس+ حزمة كوزبره خضرا+ ٢بصله كبيره+ ٢فص ثوم+٤قرن فلفل حامي يصلح للحشو+ملح+٢ليمونه+ملعقة سمن +ملعقة فلفل اسود+ملعقة بهارات + ٢  قالب مرقة دجاج......
الطريقه/نقوم بغسل ورق العنب وتغلي ماء عليه قليل من الملح ونضع به ورق العنب مدة عشر دقايق حتي يتغير لونه ونخرجه من الماء ؛ نقطع بصله والثوم ونصفي الطماطم (ونترك منها طماطميه واحده) ثم نضع ملعقة السمن علي النارونضع بها البصله والثوم المقطع ونقلبهم حتي تذبل ونصب فوقهم الطماطم المصفاه ونضع عليهم البهارات والفلفل الاسود والملح ونقلبهم ونهرس قالب المرقه ونضعه فيها وعندما يغلظ القوام نغسل الأرز ونضعه علي الصلصه ونخفض النار مع التقليب المستمر؛نقطع الشبت والبقدونس والكوزبره قطع صغيره قدر الإمكان وتضيفها للأرز الأحمر مع التقليب قليلا ثم نرفعه من علي النار ونبدا الحشو؛نفرد ورقة العنب علي راحة اليد ونضع في المنتصف ارز بالقدر المناسب ثم نضم الجانب الأيسر للورقة مع الجانب الأيمن وتلفها بأحكام قبل ذلك نكون جهزنا حله بها شرائح بصل وطماطم في قعرهامرصصه بالتساوي ونبدأ في رص الأصابع بها بشكل دائري وعند المنتصف نحشي قرون الفلفل الحامية ونضعها في المنتصف ونكمل الحشو حتي ننتهي ونكون جهزنا ماء التسقيه علي النار من ملح وقالب مرقه ونعصر الليمون علي الماء او ان وجدت شوربه؛ ونضيف ماء السقايه المغلي علي المحشي بالقدر المناسب مع هز الحله وتحريكها لتنزيل الماء للأسفل ونتركها علي النار حتي تتشرب الماء ثم نخفض النارونتركه علي نار هاديه مع المتابعه المستمره .... وبالهنا والشفا...

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

طريقة عمل الفراخ كنتاكي

الكرواسون بالجبنه

طريقة عمل مبكبكه باللحم المفروم والسجق...