جلاش باللحمه المفرومه
المكونات / نصف كيلو جلاش + ٣ملعقة زبده+ كوب زيت ذره+ ربع لحمه مفروم+بصله كبيره+٢فص ثوم+قرن فلفل حامي+فلفل اسود ملعقتين صغيره+ملح+بيضه....
الطريقة/ نقطع البصل والثوم والفلفل قطع صغيره ونضع ملعقة سمن علي النار ونضع البصل والثوم يذبل قليلا نضع اللحمه الفلفل الأخضر المقطع وقليل من الملح الفلفل الاسود ونخفض النار ونترك اللحم المفروم ينضج ؛ نزيب ملعقتين السمن وزيت الذره معا ونحضر صينيه ونبدإ في دهنها بالسمن جيداثم نضع شريحه من الجلاش وندهنها بالسمن وهكذا مع كلشريحة نضعها ندهنها بالسمن وبعد وضع نصف كمية الخلاش نضع اللحمه المفروم المعصجه حتي نغطي الخلاش بالكامل ثم نرص فوقها باقي شرائح الجلاش بنفس الطريقة بان ندهن كل شريحه بالسمن ؛ وبعد ان ننتهي نضرب البيضه جيدا وندهن بها سطح الخلاش ؛ نشغل الفرن ونسخته جيدا قبل وضع الجلاش وادخليه الفرن في درجة ٢٢٠ او متوسطه او مدة نصف ساعه مع المتابعه وعند إخراجه غطيه حتي لا ينشف من أطرافه ....
تعليقات
إرسال تعليق