باذنجان مقلي بالخل والثوم
المكونات/ نصف باذنجان بتاع الحشو+ ربع فلفل اخضر حامي او رومي حسب الرغبه+ ٣ملعقة كمون كبيره ناعم+ راس ثوم+ ٤ملاعق كبيره خل+ ملح+ زيت للتحمير.....
الطريقة / نشق الباذنجان شق طولي دون قطعه ونقدح او نسخن الزيت ونحمر الباذنجان ونتركه في مصفي يصفي الزيت ؛ نقشر الثوم ونطحنه مع الفلفل ونقلبه مع الكمون وملعقتين خل ؛ وبعد ان نشكل عجينه من المكونات نبدأ حشو الباذنجان من المنتصف الذي تم فتحه منها ونطبق الجانبين علي بعض ونرصهم في طبق وما تبقي من الخلطه نضع عليها باقي الخل ونرشهم فوق الباذنجان بعد الحشو والترصيص ؛ ونتركه نصف ساعه او ساعه حتي يتشرب ويتخلل وناكله مع اي اكل كبده سمك مشويات او طعميه رائع جدا وحرش ؛.....
الطريقة / نشق الباذنجان شق طولي دون قطعه ونقدح او نسخن الزيت ونحمر الباذنجان ونتركه في مصفي يصفي الزيت ؛ نقشر الثوم ونطحنه مع الفلفل ونقلبه مع الكمون وملعقتين خل ؛ وبعد ان نشكل عجينه من المكونات نبدأ حشو الباذنجان من المنتصف الذي تم فتحه منها ونطبق الجانبين علي بعض ونرصهم في طبق وما تبقي من الخلطه نضع عليها باقي الخل ونرشهم فوق الباذنجان بعد الحشو والترصيص ؛ ونتركه نصف ساعه او ساعه حتي يتشرب ويتخلل وناكله مع اي اكل كبده سمك مشويات او طعميه رائع جدا وحرش ؛.....
تعليقات
إرسال تعليق