طريقة عمل بودنج الجمبري بالبشاميل ...

المكونات /كيلو جمبري وسط + نصف كيلو بطاطس+قرن فلفل حامي+ ٣ملاعق دقيق + ملعقة بقسماط صغيره+٣ كوب لبن+٢ملعقة فلفل اسود صغيره+ ٣ملعقة سمن كبيره+ ٤فصوص ثوم+ ملح+ملعقة كمون مطحون+ليمونه....
الطريقه / نقشر البطاطس وتسلقها ونهرسهم مع ملعقة فلفل اسود وملعقه صغيره ملح ؛ نقشر الجمبري ونغسله وننقعه بالملح والكمون والثوم والليمونه ونتركه قليلا  ثم نقطع الفلفل الحامي ونضعه علي الجمبري نقلبه قليلا بملعقة سمن علي نار هاديه مدة خمس دقايق ؛ثم نقلب الجمبري مع البطاطس جيداونتركهم حتي ننتهي من عمل البشاميل ؛ نضع السمن علي النار ونقلب به الدقيق حتي يصبح ذهبيا ونضيف الفلفل الاسود وقليل من الملح ثم اللبن ونقلب حتي يمتزج الكل ويصبح البشاميل ناعم وبدون اي تكتلات به ؛ نضع الجمبري المخلوط مع البطاطس في صينيه مدهونه بملعقة سمن ورشة بقسماط ونضيف له البشاميل ونسويه جيدا ونضعه في الفرن علي حراره متوسطه حتي تحمر وتسوي مع المتابعه المستمره ...

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

طريقة عمل الفراخ كنتاكي

الكرواسون بالجبنه

طريقة عمل مبكبكه باللحم المفروم والسجق...