عمل جلاش بالبسطرمه والبشاميل والجبنه الحاره
المكونات / لفة جلاش +ربع كيلو بسطرمه+ ربع كيلو جبنه حاره(المش)+ ٢ملعقة دقيق+٣كوب لبن + ٥ملاعق سمن كبيره+ ملعقه صغيره فلفل اسود+قرن فلفل رومي+ صفار بيضه.....
الطريقة / نضع ملعقة سمن ونضع الدقيق حتي يصبح ذهبي نضيف ٢ كوب لبن عليه ونقلب جيدا حتي يصبح البشاميل ناعم ؛ ونقطع البسطرمه والفلفل الرومي في نصف ملعقة سمن ونقلب قليلا ونضيفه للبشاميل وكذلك الجبنه الحاره او المش ونقلب جيدا مع الفلفل الاسود ونقلبهم جيدا؛ ونحضر صينيه ندهنها سمن ونبدا وضع رقائق الجلاش مع دهن سطح كل واحده بالسمن وبعد وضع نصف الخلاش نصب البشاميل بالجبنه والبسطرمه ونبدا في رص باقي الجلاش مع دهن كل واحده بالسمن أيضا بعد وضعها ؛ بعد الانتهاء نضرب كوب اللبن في صفار البيضه معا بقوه وتفردها علي وجه الصينيه ؛ نسخن الفرن ونضع الصينيه في حرارة متوسطه حوالي ١٨٠درجه مع المتابعه حتي يحمر الوجه وتقطع وتقدم...
الطريقة / نضع ملعقة سمن ونضع الدقيق حتي يصبح ذهبي نضيف ٢ كوب لبن عليه ونقلب جيدا حتي يصبح البشاميل ناعم ؛ ونقطع البسطرمه والفلفل الرومي في نصف ملعقة سمن ونقلب قليلا ونضيفه للبشاميل وكذلك الجبنه الحاره او المش ونقلب جيدا مع الفلفل الاسود ونقلبهم جيدا؛ ونحضر صينيه ندهنها سمن ونبدا وضع رقائق الجلاش مع دهن سطح كل واحده بالسمن وبعد وضع نصف الخلاش نصب البشاميل بالجبنه والبسطرمه ونبدا في رص باقي الجلاش مع دهن كل واحده بالسمن أيضا بعد وضعها ؛ بعد الانتهاء نضرب كوب اللبن في صفار البيضه معا بقوه وتفردها علي وجه الصينيه ؛ نسخن الفرن ونضع الصينيه في حرارة متوسطه حوالي ١٨٠درجه مع المتابعه حتي يحمر الوجه وتقطع وتقدم...
تعليقات
إرسال تعليق