طريقة عمل الجبنه الرومي(التركي)بالمنزل....

المكونات / كيلو لبن+ علية زبادي + نصف كوب ماء مثلج+ ١حبة بطاطس مسلوقه+ ٢ملعقة قشطه+ ٢ملعقة فلفل اسود خشن (حصي)+ملعقة ملح...
الطريقه /يغلي الماء في وعاء وبعد الغلي مباشرة يوضع الزبادي ونقلب جيدا في الاتجاهين يمين ويسار ونضعه علي النار مدة خمس دقايق..؛ نخلط الفلفل الاسود والملح في الماء المثلج جيدا ونضيف اللبن والزبادي ونضربهم جميعا بالمضرب جيدا لدقائق نهرس البطاسطايه جيدا ونخلطها مع القشطه جيدا لمنع وجود اي تكتلات وتصبح ناعمه وتضيفها لبقية المكونات المتطلع ونقلبهم معا جيدا ؛ نحضر بوله بها شاش ونضع الخليط علي الشاش بالبوله لتصفي ما به من ماء ونعصره بداخل الشاش ونتركه يصفي ما به من ماء لمدة ١٢ساعه ؛ بعد مرور ١٢ساعه نرمي الماء الذي خرج من الجبن ونغير الشاش باخري نظيفه ونتركها ١٢ساعه اخري مع غسل الشاشه القديمة ونشرها لاننا سنكرر هذه العملية عدة مرات حتي تصفي الجبنه مائها تماما وتصبح جافه تماما وكل هذا خارج الثلاجة طبعا والموضوع ده ياخد يومين او ثلاثه ؛ولو بتحب الجبنه الرومي طريه وناعمه تنحط في الثلاجة اما لو بنحبها ناشفه وحادقه نسيبها يوم كمان بره الثلاجة  وبعد كده نحطها...

تعليقات

إرسال تعليق

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

طريقة عمل الفراخ كنتاكي

الكرواسون بالجبنه

طريقة عمل مبكبكه باللحم المفروم والسجق...