ارز باسمتي بالكبد والقوانص مع الوز

المكونات / وزه متوسطة الحجم+ نصف كيلو ارز باسمتي+ ربع كيلو كبد وقوانص+ كاري ملعقه ص + فلفل اسود ملعقه ص+كركم ملعقه ص+ زعفران ملعقه ص+ زنجبيل مبشور ملعقه+ قرفه ملعقه ص+ ملعقة عسل ابيض+ ٢ بصله + ٢فص ثوم+نصف طماطم + قالب مرقه+ملح+٤ملاعق سمن...
الطريقة / نصفي الطماطم نفرم الثوم  ونضعه في ملعقة سمن علي النار حتي يصير ذهبي اللون ونصب الطماطم عليه وملح وقالب المرقه ونتركها حتي تصبح غليظة القوام ؛ نقوم بدهن الوزه بالصلصة مع العسل الأبيض ونتركها بالثلاجة يوم وبعد ذلك نخرجها وتلفها بورق فويل وتوضع بالفرن حتي تنضج علي حراره متوسطه ١٨٠ًًدرجه مدة نصف ساعه ؛ ونخرجها للتحمير لو رأينا انها ستحتاج لوقت اطول نتركها قليلا؛. ونقطع البصل والقوانص قطع صغيره ونضع البصل في ملعقة سمن علي النار للتشويح ونضيف القوانص مع نصف كوب ماء لتسوي ثم نقطع الكبد وتضيفها ونتركهم علي نار هاديه ؛ ثم نضع الكاري والزنجبيل والقرفة والزعفران والكركم في حله علي النار تقلبهم قليلا ونضع ماء مناسب لكمية الأرز وبعد الغلي نضيف الأرز وملح ونقلب ونغطي ولما يتشرب نقلب ونخفض النار و ونضيف للارز الكبد والقوانص ونقلبهم معا وبعد السوي نحمر الوزه في باقي السمن مع قليل من الزيت....

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

طريقة عمل الفراخ كنتاكي

الكرواسون بالجبنه

طريقة عمل مبكبكه باللحم المفروم والسجق...