صينية الخرشوف باللحمه المفرومه بالفرن
المكونات / ١٠ حبات خرشوف+ نصف كيلو لحم مفروم+ بصله+ قرن فلفل حامي+ ملعقة فلفل اسود صغيره+ نصف كيلو طماطم+ ٢ملعقة سمن+ ملح+٢فص ثوم....
الطريقة / نقطع البصل والثوم والفلفل الحامي ونضع نصف البصل والثوم في ملعقة سمن ونقلب حتي تذبل ونضع اللحمه المفرومه وملح والفلفل الاسود والفلفل الحامي ونتركه علي نار هاديه مع التقليب ؛ نصفي الطماطم ونقشر الخرشوف من اوراقه وريشه ونستخلص منه القاعدة ونقطعه مربعات صغيره ونضع ملعقة سمن علي النار ونقلب به الخرشوف لتحميره تحميرا خفيفا ونرفعه؛ نضع مكانه ملعقة سمن بها بقية البصل والثوم ونحمرهم ليصبح لونهم ذهبيا نضيف لهم الطماطم علي النار مع ملح ونهدي النار عليها؛ ونجهز صينيه نضع بها طبقة خرشوف وفوقها اللحم المفروم وهكذا حتي نضع الكميه كلها ونصب فوقهم الصلصه المجهزه ؛ ونسخن الفرن ونضع الصينيه بحراره متوسطه مع المتابعه حتي تنضج وتتماسك ...وبالهنا.
تعليقات
إرسال تعليق