رقاق بالسجق والجبن الشيدر

المكونات / كيلو رقاق+ نصف كيلو سجق+ كوب جبنه شيدر مبشور+ بصله+ ٣فص ثوم+ حبة طماطم+ قرن فلفل حامي+ ٢ملعقة فلفل اسود+ملح+قالب مرقة دجاج+٢ملعقة سمن.....
الطريقه /نضع ماء به ملح وفلفل اسود وقالب المرقه ونتركه علي النار حتي الغلي ؛ نقطع البصل والثوم قطع صغيره وكذلك الطماطم والفلفل الحامي ؛ نضع البصل والثوم في ملعقة السمن قليلا لتذبل ونقطع السجق ونضعه مع البصل والثوم ثم نضيف لهم الطماطم والفلفل الحامي  وملح مع التقليب ونتركه علي نار هاديه؛  ندهن صينيه بملعقة سمن ونشرب الرقاق بالماء المجهز والمتبل وبعد ترصيص نصف الكميه في الصينيه نضع السجق ونفرشه علي السطح بالكامل ونرش معه الجبن الشيدر المبشور ثم نشرب باقي الرقاق ونرصه فوق الصينيه وندخلها الفرن مدة عشرين دقيقه علي نار متوسطه مع المتابعه حتي يحمر الوجه ...

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

طريقة عمل الفراخ كنتاكي

الكرواسون بالجبنه

طريقة عمل مبكبكه باللحم المفروم والسجق...