عمل كفتة الأرز

المكونات / كيلو لحم جملي مفروم+ نصف كيلو ارز مغسول ومتنفس ومتصفي+ بصله كبيره+ ٥فص ثوم+ حزمة كوزبره خضراء+ حزمة شبت+حزمة بقدونس+ ملعقة فلفل اسود صغيره+ قرن فلفل حامي + ملعقة كمون صغيره+ملعقة كوزبره ناشفه ناعمه....
الطريقه / نطحن الأرز في الكبه حتي يصبح ناعم ؛ نقشر البصل والثوم ونقطع قطع صغيره ونقطع الخضره وقرن الفلفل الحامي ونطحنهم في المطحونه جيدا ونقلبهم مع الأرز المطحون واللحم الجملي المفروم مع الفلفل الاسود والكوزبره الناشفه والكمون وملح ملعقه او اتنين صغيره ونقلبهم جيدا معا ونتذوقها بطرف اللسان لو احتاجت ملح إضافي وتترك بعد خلطهم في الثلاجة حوالي ثلاث ساعات ؛... وتخرج وتحمر في الزيت ....

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

طريقة عمل الفراخ كنتاكي

الكرواسون بالجبنه

طريقة عمل مبكبكه باللحم المفروم والسجق...