ملوخية بالفراخ وأرز شعريه

المكونات / كيلو ملوخية + فرخه+ نصف ارز+ ربع شعريه+ ٣ ملعقه كوزبره ناشفه+ راس ثوم+ ٢قرن فلفل حامي+ ٢بصله+ فلفل اسود ٢ملعقه+٢ قالب مرقة دجاج + ٤ملعقة  سمن+ ملح+ ربع طماطم+ملعقة عسل نحل...
الطريقه / نغسل الفرجه ونضعها مع بصله مبشوره في ملعقة سمن ونقلبها قليلا وتغلي ماء ونضيفه لها مع قليل من الملح ونتركها تستوي ونضيف قالب مرقه مهروس  ؛ ونصفي الطماطم ونضع ٣فص ثوم  مهووسين مع ملعقة سمن ونقلبه حتي يصير ذهبي ونضيف الطماطم والفلفل الاسود والملح ونخفض النار حتي تغلظ قوامها وبعد ان تستوي الفرخه ندهنها كلها بالعسل والصلصه المتسبكه  وندهنها تماما ونضعها في الفرن في حراره متوسطه ربع ساعه والأنسب وضعها وأنتي بتعملي الملوخيه عشان تقدم ساخنه ؛ و نضع ملعقة سمن لتحمير الشعريه  ولما تحمر نغسل الأرز  ونضعه مع الشعريه ونقلب ونشربه بجزء مناسب لكمية الأرز  من شوربة الفراخ بحيث لا تعلو عن الأرز بمقدار السنتمتر او عقله من إصبع اليد ؛(مع ترك جزء من الشوربه للملوخيه) ؛ ولما يشرب الماء نخفض النار عليه ونتركه علي نار منخفضه حتي يسوي ؛  ونخرط الملوخيه ونضع عليها الفلفل الحمي وملعقة صغيره ثوم اثناء التحويط وحاولي متنعميش قوي عشان العرق الجميل ونضعها في باقي الشوربه لو بالإحساس كده حسيتي ان الشوربه كتير قللي شويه بس الاول حطي الملوخيه في كميه شوربه قليله وزودي كلما شعرتي انها ثقيله وخفضي النار مع التقليب وجهزي القليه ؛ بملعقة سمن مع باقي الثوم المطحون والكوزبره الناشف المطحونه  قلبي مع وضع ملعقه فلفل اسود ولما تتحول للذهبي نصبها مره وحده علي الملوخيه ونغطيها فورا؛ نرفع الغطاء ونقلب  ونصب في مكان القليه ونعيده ونقلب جيدا ... والف هنا...

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

طريقة عمل الفراخ كنتاكي

الكرواسون بالجبنه

طريقة عمل مبكبكه باللحم المفروم والسجق...