طريقة عمل شاورما الفراخ...
المكونات / كيلو صدور فراخ او بانيه+ بصله كبيره+ ٣فص ثوم+ كيس خلطة شاورما+ ٢علبة زبادي+ ربع كوب خل+ربع فلفل اخضر واحمر+ملعقه صغيره فلفل اسود+ ملعقه صغيره حبهان ناعم+ ملعقه صغيره بابريكا+ ملعقه صغيره شطه+ ملعقه صغيره كوزبره ناشفه وناعمه+ ملح+٣ملعقة زيت ذره....
الطريقة / نقطع الفراخ شرائح ونخلط كل التوابل الفلفل الاسود والشطه والحبهان والكوزبره مع الزبادي والخل والثوم بعد طحنه وشوية ملح ونقلب فيهم الفراخ المتقطعة ونتركها في الثلاجة مدة خمس او اربع ساعات او من بالليل ؛ نحط طاسه وبها الزيت ونضع بها الفراخ بدون تقليب لحد ما تنزل ميتها وتلون من الأسفل نبدأ نقلب والخطوه هذه هامه عشان تفضل الفراخ طريه وتحتفظ بطعمها ونخفض النار عليها ونقطع البصل والفلفل شرائح ولما تستوي نضيفهم عليها ونقلب تقلبتين عشان تحتفظ الخضار بلونه وطعمه ؛ والف هنا...
الطريقة / نقطع الفراخ شرائح ونخلط كل التوابل الفلفل الاسود والشطه والحبهان والكوزبره مع الزبادي والخل والثوم بعد طحنه وشوية ملح ونقلب فيهم الفراخ المتقطعة ونتركها في الثلاجة مدة خمس او اربع ساعات او من بالليل ؛ نحط طاسه وبها الزيت ونضع بها الفراخ بدون تقليب لحد ما تنزل ميتها وتلون من الأسفل نبدأ نقلب والخطوه هذه هامه عشان تفضل الفراخ طريه وتحتفظ بطعمها ونخفض النار عليها ونقطع البصل والفلفل شرائح ولما تستوي نضيفهم عليها ونقلب تقلبتين عشان تحتفظ الخضار بلونه وطعمه ؛ والف هنا...
تعليقات
إرسال تعليق