الكوسه المحشيه ارز ولحم مفروم
المكونات/كيلو كوسه +نصف كيلو ارز+ربع فلفل رومي+ربع لحمه مفرومه+٢قرن فلفل حامي+ نصف حزمة شبت+ نصف حزمة بقدونس+نصف حزمة كوزبره+٢بصله كبيره+ ٢فص ثوم+نصف كيلو طماطم+فلفل اسود٢ ملعقه+ ٢ ملعقة سمن+ قالب مرقة دجاج +ملح.....
الطريقه/ نقوم بغسل الكوسه وتقويرها من الداخل برفق حتي لا تخرم(ولا ترمي ما يخرج من الكوسه لاننا نضعه في الحله المجهزه لرص الكوسه المحشيه بها) وكذلك الفلفل الرومي ننزع الرؤوس ؛ نقطع البصل والثوم قطع صغيره ونأخذ النصف نضعه في ملعقة سمن ونتركهم حتي تزبل ونضع اللحم والفلفل الحامي وملح ونقلبهم ونتركها علي نار هاديه مع التقليب ؛ثم ناخذ النصف الباقي من البصل والثوم ونضعهم في ملعقة سمن ونصفي الطماطم وبعد ان تزبل البصل نضع الصلصه عليه مع ملح وملعقة فلفل اسود وقالب مرقة دجاج وبعد ان يغلظ القوام نغسل الأرز ونضعه ومعه اللحم المعصج والشبت والبقدونس والكوزبره الخضراء بعد تقطيعهم ونقلبهم جيدا مدة خمس دقايق ونبدا في حشو الكوسه والفلفل الرومي ؛ ونفرش الحله بقلب الكوسه اللي خرج من التقوير ونرص الكوسه واقفه لا نجعلها نائمه علي جوانبهاولكن تقف طوليا ووسطها الفلفل الرومي ونشربها بماء مغلي به ملح وملعقة فلفل اسود وقالب مرقه وبصله او مرقه لحم او دجاج ان وجدوبالقدر المناسب.... ونتركها علي النار وبعد ان تتشرب نخفض النار حتي تسوي تماما بالمتابعة ....
تعليقات
إرسال تعليق