كيف نصنع القرص الصيامي🥧🥧🥧
المكونات/كيلو دقيق+ كوب زيت+ ملعقه كبيره خميره+٤ملاعق سكر + رشة ملح+ نصف كوب زبيب+ نصف كوب جوز هند+ كوب سمسم علي حبة بركه...
الطريقه/ نضع الخميره في كوب ماء دافي مع ملعقة سكر ونتركها قليلا؛ نضع الدقيق علي الزيت والسكر ورشة ملح والزبيب وجوز الهند ونبسهم معا ونقلبهم جيدا؛ ثم نضيف كوبين ماء دافي للعجن بعد ان نبي الدقيق ثم نضع الخميره وبعد اتمام العجن نشكلها فطيره كبيره ونقطعها بكوب دواير صغيره واللي هيتبقي نشكله مره اخري الي ان ننهي الكميه؛ ونرش الوجه بالسمسم وحبة البركه ونتركها ساعه تتخمر ثم نضعه بالفرن بعد تسخينه علي حراره ١٨٠ حوالي نصف ساعه مع المتابعه المستمره بعد ربع ساعه...
الطريقه/ نضع الخميره في كوب ماء دافي مع ملعقة سكر ونتركها قليلا؛ نضع الدقيق علي الزيت والسكر ورشة ملح والزبيب وجوز الهند ونبسهم معا ونقلبهم جيدا؛ ثم نضيف كوبين ماء دافي للعجن بعد ان نبي الدقيق ثم نضع الخميره وبعد اتمام العجن نشكلها فطيره كبيره ونقطعها بكوب دواير صغيره واللي هيتبقي نشكله مره اخري الي ان ننهي الكميه؛ ونرش الوجه بالسمسم وحبة البركه ونتركها ساعه تتخمر ثم نضعه بالفرن بعد تسخينه علي حراره ١٨٠ حوالي نصف ساعه مع المتابعه المستمره بعد ربع ساعه...
تعليقات
إرسال تعليق