عمل مخلل الخيار
المكونات / كيلو خيار لو صغير يترك كامل لو كبير يقطع+ نصف كيلو فلفل حامي+ ملح+٢ كوب خل+
الطريقة /يقطع الخيار لو كان كبير ولو كان صغير يترك كما هو؛ يخرم الفلفل من الجانب ؛ يغمر الخيار والفلفل في محلول ملحي بما يعادل ملعقة ملح كبيره لكل اتنين ونصف كوب ماء ويترك لمدة يوم كامل ؛ نضع الخل وعليه كوب ماء ونطحن فلفله ونضعها معهم ونتركهم حتي يغلوا ؛ ونتركهم بعد الغلي ليبردوا ؛نرفع الخيار والفلفل من المحلول الملحي ونشطفه ونضعه في وعاء ونصب فوقه الخل بعد ما برد ؛ نحكم غلق الوعاءونحفظه في مكان بارد مده اربع او خمس أيام ويمكن تقديمه...
الطريقة /يقطع الخيار لو كان كبير ولو كان صغير يترك كما هو؛ يخرم الفلفل من الجانب ؛ يغمر الخيار والفلفل في محلول ملحي بما يعادل ملعقة ملح كبيره لكل اتنين ونصف كوب ماء ويترك لمدة يوم كامل ؛ نضع الخل وعليه كوب ماء ونطحن فلفله ونضعها معهم ونتركهم حتي يغلوا ؛ ونتركهم بعد الغلي ليبردوا ؛نرفع الخيار والفلفل من المحلول الملحي ونشطفه ونضعه في وعاء ونصب فوقه الخل بعد ما برد ؛ نحكم غلق الوعاءونحفظه في مكان بارد مده اربع او خمس أيام ويمكن تقديمه...
تعليقات
إرسال تعليق