عمل مخلل الخيار

المكونات / كيلو خيار لو صغير يترك كامل لو كبير يقطع+ نصف كيلو فلفل حامي+ ملح+٢ كوب خل+
الطريقة /يقطع الخيار لو كان كبير ولو كان صغير يترك كما هو؛ يخرم الفلفل من الجانب ؛ يغمر الخيار والفلفل في محلول ملحي بما يعادل ملعقة ملح كبيره لكل  اتنين ونصف كوب ماء ويترك لمدة يوم كامل ؛ نضع الخل وعليه كوب ماء ونطحن فلفله ونضعها معهم ونتركهم حتي يغلوا ؛ ونتركهم بعد الغلي ليبردوا ؛نرفع الخيار والفلفل من المحلول الملحي ونشطفه ونضعه في وعاء ونصب فوقه الخل بعد ما برد ؛ نحكم غلق الوعاءونحفظه في مكان بارد مده اربع او خمس أيام ويمكن تقديمه...

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

طريقة عمل الفراخ كنتاكي

الكرواسون بالجبنه

طريقة عمل مبكبكه باللحم المفروم والسجق...