الكوارع بخلطة القرنبيط المقلي ....
المكونات /كوارع حسب الطلب يقطعها الجزار+٢ملعقة خل+ ملعقة سمن+ بصله +نصف طماطم+ ملعقه صغيره حبهان+ ملعقه صغيره مستكه+ ٢ملعقه صغيره فلفل اسود+٦فص ثوم+ ٢بيضه+نصف حزمة كوزبره خضراء+٣ملاعق دقيق كبيره +زيت للتحمير+ملح
الطريقه / نغسل الكوارع وننقعها في ماء به خل وملح قليلا ثم نشطفها جيدا ونغلي ماء ونسقط بها الكوارع تغلي به قليلا مدة خمس دقايق ثم نخرجها ونشطفها مره تانيه بعد الغلي تحت الحنفيه جيدا ؛ ثم نصفي الطماطم ونضع السمن علي النار ونقشر الثوم ونطحنه ونضع نصفه في السمن حتي يصبح ذهبيا نضيف له الطماطم نطحن المستكه والحبهان وملعقة فلفل اسود ونضعهم علي الطماطم ثم نضع الكوارع ونقلبهم مدة ربع ساعه حتي يمتزج الكل.....
ونغلي ماء ونضيفه علي الكوارع حتي يغطيها الماء المغلي ونضع البصله بعد تقشيرها توضع كامله لا تقطع؛ مع عدم وضع الملح الا بعد ان تسوي الكوارع تماما ؛ وبعد ان تسوي الكوارع نضع قليل من الملح يغلي بها الكوارع قليلا ؛ نعمل خلطة القرنبيط وهي الدقيق وقليل من الماء ونقلبه معه لفكه وحتي لا يوجد تكتلات ونضع ملح وباقي الثوم والفلفل الاسود والكوزبره الخضراء طبعا بعد تقطيعهاوالبيض ونقلبهم جيدا حتي يصبحوا قوام متجانس ؛ نخرج الكوارع نصفيها ثم نقلب القطع في الخلطه المعده هذه (خلطة القرنبيط) ونسخن الزيت جيدا ونبدا في تحمير الكوارع
الطريقه / نغسل الكوارع وننقعها في ماء به خل وملح قليلا ثم نشطفها جيدا ونغلي ماء ونسقط بها الكوارع تغلي به قليلا مدة خمس دقايق ثم نخرجها ونشطفها مره تانيه بعد الغلي تحت الحنفيه جيدا ؛ ثم نصفي الطماطم ونضع السمن علي النار ونقشر الثوم ونطحنه ونضع نصفه في السمن حتي يصبح ذهبيا نضيف له الطماطم نطحن المستكه والحبهان وملعقة فلفل اسود ونضعهم علي الطماطم ثم نضع الكوارع ونقلبهم مدة ربع ساعه حتي يمتزج الكل.....
ونغلي ماء ونضيفه علي الكوارع حتي يغطيها الماء المغلي ونضع البصله بعد تقشيرها توضع كامله لا تقطع؛ مع عدم وضع الملح الا بعد ان تسوي الكوارع تماما ؛ وبعد ان تسوي الكوارع نضع قليل من الملح يغلي بها الكوارع قليلا ؛ نعمل خلطة القرنبيط وهي الدقيق وقليل من الماء ونقلبه معه لفكه وحتي لا يوجد تكتلات ونضع ملح وباقي الثوم والفلفل الاسود والكوزبره الخضراء طبعا بعد تقطيعهاوالبيض ونقلبهم جيدا حتي يصبحوا قوام متجانس ؛ نخرج الكوارع نصفيها ثم نقلب القطع في الخلطه المعده هذه (خلطة القرنبيط) ونسخن الزيت جيدا ونبدا في تحمير الكوارع
تعليقات
إرسال تعليق