خلاش بالزبيب والمكسرات وجوز الهند

المكونات / لفة جلاش + كوب زبيب+ نصف كوب جوز هند+ كوب بندق+ كوب سوداني+للعسل ٢كوب سكر+ ليمونه+فانيليا +٤ملعقة سمن اوزبده سايحه.....
الطريقة/ ندهن صينيه بالسمن ونبدا في وضع رقائق الجلاش ودهن سطحها بالسمن او الزبده وهكذا حتي نرص نصف الجلاش نقشر البندق والسوداني ونطحنهم ونرشهم علي وش الخلاش في الصينيه ونرش جوز الهند والزبيب ونبدا في وضع باقي رقائق الخلاش مع دهن سطحها بالزبد حتي ننتهي ونضعه في الفرن بحراره متوسطه مع المتابعه مدة ربع ساعه او اكثر قليلا مع المتابعه حتي يتحول الجلاش للون الذهبي ؛ ونكون عملنا العسل ٢كوب ماء علي كوب سكر وليمونه وفانيليا علي النار عشر دقايق  ونشرب الخلاش بالعسل بعد إخراجه من الفرن ....

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

طريقة عمل الفراخ كنتاكي

الكرواسون بالجبنه

طريقة عمل مبكبكه باللحم المفروم والسجق...