لعمل الحواوشي بعجينة الفينو بالفرن 🥪🥪🥪
المكونات /نصف كيلو دقيق+ نصف كيلو لحم مفروم+ ٢بصله+ ملعقه صغيره فلفل اسود+ ملعقه صغيره قرفه+ ملعقتين سمسم+ كيس خميره + كيس لبن بودره (نيدو)+ حزمتين بقدونس+ملعقه كبيره سكر+ ربع كوب زيت+ بيضه+ملعقةسمن+ +٢فص ثوم+ قرن فلفل حامي...
الطريقة / نحضر بوله او وعاء نحط فيه الخميره ولبن البودرة والسكر وكوب ماء ونقلبهم جيدا ونغطيهم كويس وبأحكام ونتركهم نصف ساعه او اقل لحد ما تعمل رغاوي وبعد ذلك نحط الدقيق ونقلب لمدة ربع ساعه وليس اقل من ذلك ، لو احتاج ميه نحط المهم العجينة تكون طريه في اليد ونعرف نشكلها كويس وكمان ملزقه وده سر نجاح العجينة ؛ نغطيه جيدا لمده ساعه ونعمل اللحمه المفرومه؛ نقطع البصل والثوم قطع صغيره وكذلك الفلفل الحامي والبقدونس ؛ نحط البصل والثوم في قطعة سمن ونقلبهم قليلا ونحط اللحمه عليهم ومعاها الفلفل الحامي والبقدونس والفلفل الاسود وملح ونصف ملعقة القرفه ونقلبهم قليلا حتي يتغير لون اللحمه ونرفعها من علي النار؛ نكسر البيض في طبق مع معلقتين زيت ونص ملعقة قرفه ونقلبهم جيدا؛
نقطع العجينة قطع علي حجم اليد وتفردها بالدقيق ونحط فيها كميه مناسبه من اللحمه المجهزه ونقفلها باصابع اليد حتي تصبح دايره شبه الرغيف الشامي وندهن سطحها بالبيض المضروب بالزيت مع رشة سمسم وهكذا حتي ننهي الكميهً هكذا ونتركها ربع ساعه تتخمر مع إشعال الفرن وتسخينه في درجة حراره٢٠٠ ونفرش ورق فويل في صاخ فرن وندهنه زيت ونرص فيها الحواوشي المجهز بالعجين ونحطه علي الشبكة بمنتصف الفرن ونتركه حتي يحمر الوجه
الطريقة / نحضر بوله او وعاء نحط فيه الخميره ولبن البودرة والسكر وكوب ماء ونقلبهم جيدا ونغطيهم كويس وبأحكام ونتركهم نصف ساعه او اقل لحد ما تعمل رغاوي وبعد ذلك نحط الدقيق ونقلب لمدة ربع ساعه وليس اقل من ذلك ، لو احتاج ميه نحط المهم العجينة تكون طريه في اليد ونعرف نشكلها كويس وكمان ملزقه وده سر نجاح العجينة ؛ نغطيه جيدا لمده ساعه ونعمل اللحمه المفرومه؛ نقطع البصل والثوم قطع صغيره وكذلك الفلفل الحامي والبقدونس ؛ نحط البصل والثوم في قطعة سمن ونقلبهم قليلا ونحط اللحمه عليهم ومعاها الفلفل الحامي والبقدونس والفلفل الاسود وملح ونصف ملعقة القرفه ونقلبهم قليلا حتي يتغير لون اللحمه ونرفعها من علي النار؛ نكسر البيض في طبق مع معلقتين زيت ونص ملعقة قرفه ونقلبهم جيدا؛
نقطع العجينة قطع علي حجم اليد وتفردها بالدقيق ونحط فيها كميه مناسبه من اللحمه المجهزه ونقفلها باصابع اليد حتي تصبح دايره شبه الرغيف الشامي وندهن سطحها بالبيض المضروب بالزيت مع رشة سمسم وهكذا حتي ننهي الكميهً هكذا ونتركها ربع ساعه تتخمر مع إشعال الفرن وتسخينه في درجة حراره٢٠٠ ونفرش ورق فويل في صاخ فرن وندهنه زيت ونرص فيها الحواوشي المجهز بالعجين ونحطه علي الشبكة بمنتصف الفرن ونتركه حتي يحمر الوجه
تعليقات
إرسال تعليق