طريقة عمل الساليزون

المكونات /كوب دقيق+٢ملعقه كبيره سكر+ ٣كوب زبادي+ ٥ ملاعق مايونيز(اوكيس جاهز من السوبر ماركت)+ كيس حميره فوريه+ كيس بيكنج بودر+ كيس فانيليا+ كوب زبده بحرارة الغرفه+نصف ملعقه صغيره ملح+٢بيضه+ سمسم وحبة بركه للوجه+ماء دافئ للعجن +(للحشوممكن) جبنه شيدر او جبنه رومي او مبشور جزر وقطع طماطم حسب الرغبه والحاجه....
الطريقه / نضع المقادير الجافه ونقلب (دقيق سكر ملح خميره بودر فانيليا) ثم نضيف الزبادي والمايونيز ونعجن جيدا ثم نضيف الزبده ونعجن قليلا ثم نضع الماء الدافئ ببطء وحبه حبه حتي تصبح عجينه قطنيه طريه ونتركها قليلا مدة ربع ساعه..
 
نملائها بالحشو المجهز سواء جبنه شيدر  او جبنه رومي او بالجزر وطماطم ونشكلها دواير او مثل العيش الفينو؛ ونرش الوجه بالسمسم وحبة البركه ، ونسخن الفرن قليلا علي درجة ٢٠٠؛ثم نضعها مدة ربع ساعه ونتابع لو احتاجت وقت اطول حتي يحمر الوجه نتركها خمس دقايق اخري.... 

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

طريقة عمل الفراخ كنتاكي

الكرواسون بالجبنه

طريقة عمل مبكبكه باللحم المفروم والسجق...