شوية نصائح ووصفات تفيد في عمل بعض الأكلات 🍚🍵🥣
نصائح بسيطه تفيد عند عمل بعض الأطعمة :—
اولا:- لما تيجي تعملي الارز بالشعريه المقادير تكون ٢كوب ماء مع ٢ كوب ماء مع نصف كوب شعريه او كوب الأربع والملح بالذوق والأقل أفضل ؛ ونصيحه تحمير الشعريه بذبده او سمن بلدي بيعمل ريحه جميله او لو دايت يكون زيت ذره ؛ بمقدار ملعقه وتخلي الشعريه ذهبي ؛ والأفضل نسخن الماء قبل وضعه وتذوب به الملح ؛ لو شعرتي بزيادة الماء فان معيار الماء يكون بمستوي عقلة إصبع اليد لا يزيد أو يقل عن هذا الحد لانه أفضل عيار للماء بالأرز ....
ثانيا :- عند سلق المكرونه تحطي عليها ملعقه صغيره زيت ذره وملعقه صغيره ملح هتخلي المكرونه متوزنه في الطعم ولا تلتصق ببعضها أبداً ...
ثالثا :- الملوخيه عند تجهيز شوربتها نضع بها قالب مرقه نطحنه وفلفل اسود وملعقه صغيره ثوم وقرن فلفل اخضر حامي ؛؛ وعند عمل الطشه نضع الثوم لحد ما يكون ذهبي ونضيف بعد كده الكوزبره وتقليبتين ونطشها في الملوخيه وهي عالنارالهاديه ...
رابعا :- ورد الكشري او البصل المحمراوالتأليه زي ما بيسموها عشان يبقي كرسبي ومقرمش رشة دقيق بعد تقطيعه ويتحمر في زيت كتير او بعد تحميره نحط شوية نشا :؛؛ ومكرونة الكشري نقلبها في زيت من اللي باقي من تحمير البصل او الورد ، وبعد ما نعمل العدس نصف سليق نضيف الارز والشعرية اللي محمرنها اصلا علي ماء العدس المسلوق ؛ ولما يستوي نقلبه في شوية زيت أيضا من زيت تحمير البصل ،،... وبس
اولا:- لما تيجي تعملي الارز بالشعريه المقادير تكون ٢كوب ماء مع ٢ كوب ماء مع نصف كوب شعريه او كوب الأربع والملح بالذوق والأقل أفضل ؛ ونصيحه تحمير الشعريه بذبده او سمن بلدي بيعمل ريحه جميله او لو دايت يكون زيت ذره ؛ بمقدار ملعقه وتخلي الشعريه ذهبي ؛ والأفضل نسخن الماء قبل وضعه وتذوب به الملح ؛ لو شعرتي بزيادة الماء فان معيار الماء يكون بمستوي عقلة إصبع اليد لا يزيد أو يقل عن هذا الحد لانه أفضل عيار للماء بالأرز ....
ثانيا :- عند سلق المكرونه تحطي عليها ملعقه صغيره زيت ذره وملعقه صغيره ملح هتخلي المكرونه متوزنه في الطعم ولا تلتصق ببعضها أبداً ...
ثالثا :- الملوخيه عند تجهيز شوربتها نضع بها قالب مرقه نطحنه وفلفل اسود وملعقه صغيره ثوم وقرن فلفل اخضر حامي ؛؛ وعند عمل الطشه نضع الثوم لحد ما يكون ذهبي ونضيف بعد كده الكوزبره وتقليبتين ونطشها في الملوخيه وهي عالنارالهاديه ...
رابعا :- ورد الكشري او البصل المحمراوالتأليه زي ما بيسموها عشان يبقي كرسبي ومقرمش رشة دقيق بعد تقطيعه ويتحمر في زيت كتير او بعد تحميره نحط شوية نشا :؛؛ ومكرونة الكشري نقلبها في زيت من اللي باقي من تحمير البصل او الورد ، وبعد ما نعمل العدس نصف سليق نضيف الارز والشعرية اللي محمرنها اصلا علي ماء العدس المسلوق ؛ ولما يستوي نقلبه في شوية زيت أيضا من زيت تحمير البصل ،،... وبس
تعليقات
إرسال تعليق